Fettminskning

Hur fungerar fettminskande injektionsbehandling?

Preparaten vi använder innehåller den aktiva ingrediensen deoxycolic Acid (DCA) som återfinns naturligt i kroppen och mer specifikt i gallblåsan. Det är DCA som bryter ner fettet som man äter. På samma sätt kan man injicera det i fettvävnader i kroppen och orsaka en process som innebär att fettcellerna förstörs och bryts ned till vatten och andra biprodukter som kroppen gör sig av med.

Det finns flera olika leverantörer och preparat som används med olika koncentrationer av DCA. På Beauty@Home använder vi alltid Belkyra som baserat på erfarenhet visat sig leverera bäst resultat.

Områden som vi behandlar:

  • Mage
  • Flank
  • Lår
  • Rumpa
  • Överarm
  • Kring bröst

Inför din behandling

Boka först in dig på en kostnadsfri konsultation till Dr Arvin. Här utförs en noggrann undersökning av det område som du önskar få behandlat samt en värdering om huruvida du lämpar dig som kandidat för fettminskande behandling.

När du bedömts som lämplig för fettminskande behandling går du tillsammans med Dr Arvin igenom din sjukdomshistoria och en plan på antal behandlingar som bedöms krävas för att nå bäst resultat. Misstaget många behandlare gör är att man injicerar för lite och för få gånger vilket ger ett mindre bra resultat och missnöjda kunder.

Hos oss på Beauty@Home värdesätter vi naturliga och vackra resultat och vill alltid att kunden ska bli nöjd med sin behandling. Därför injicerar vi den mängd som krävs och rekommenderar så många behandlingar som undersökningen av just dina förutsättningar leder fram till.

Du får alltid muntlig och skriftlig information om dig behandling och går tillsammans med Dr Arvin alltid igenom vad som kommer att göras och vad som kan förväntas i efterförloppet.

Behandlingen

Dr Arvin injicerar små mängder av läkemedel innehållandes DCA på flera olika ställen i det område som ska behandlas. Hur mycket du kommer att få och hur många behandlingar du behöver baseras på mängden fett. Läs mer under “prislista” i menyn.

Ett behandlingstillfälle tar ca 20 – 25 minuter och storleken på fettsamligen kan förbättras gradvis efter varje behandlingstillfälle.

I de flesta fall räcker 2 behandlingar, men ibland krävs upp till 3-6 behandlingar uppdelat i 1-2 behandlingscykler. Även detta bedöms vid din konsultation.

Efter din behandling

Efter din behandling kommer du att få råd av Dr Arvin för tiden närmast efteråt. Det är normalt att uppleva en del obehag efter behandlingen och precis som vid andra injicerbara behandlingar kan man uppleva vissa biverkningar. Efter behandlingen kan du uppleva mindre smärta, svullnad/vätskeansamling, blåmärken eller minskad känslighet kring området som behandlats. De här effekterna är i allmänhet tillfälliga och försvinner vanligtvis av sig själva. Biverkningarnas förekomst, svårighetsgrad och varaktighet är i allmänhet störst efter det första behandlingstillfället och minskar i takt med att behandlingarna fortsätter.

Tidsintervallet mellan varje behandlingstillfälle ska vara minst 4-6 veckor.

Behandlingar utförs i Trollhättan och Göteborg.

Senaste nytt

Ögonlocksoperation blir allt vanligare

Läs om hemligheten bakom att välja rätt fillers och lär dig mer om skönhetsbehandlingar och estetik i bloggen Dr. Arvin förklarar.. Klicka här