Massage och SPA behandlingar i Trollhättan och Uddevalla

Massage för hälsa och välmående

På Beauty@Home erbjuder vi klassisk svensk massage och mer rofyllda SPA-massager för den som behöver en lugn och välgörande behandling för kropp och själ.

Massage mjukar upp musklerna, löser upp spänningar och stärker immunförsvaret då blodcirkulation och lymfcirkulationen ökar. Du får dessutom en mjukare, mer avslappnad och rörlig muskulatur.

Våra massage- och SPA behandlingar utförs alltid av vår certifierade hudterapeut Tove Wellrath Hasslebäck. Hennes långa erfarenhet garanterar alltid en bekväm, trygg och säker behandling.

Klassisk helkroppsmassage

Behandlingen inleds med en lätt uppvärmning, så kallat effleurage, en form av uppmjukande strykning över musklerna för att få igång cirkulationen och förbereda på mer djupgående tryck.

När musklerna är uppvärmda använder man en rad olika grepp och tekniker för att komma åt spänningar och stramhet. Under en behandling utförs exempelvis knådningar, cirkulerande tryck, töjningar och lätta hackningar (tapotement) för nå på djupet i musklerna.

Att regelbundet underhålla sin kropp med massageterapeutisk behandling är ett sätt att minska mängden stresshormoner, att varva ned och framförallt att minska risken för framtida kroppsliga krämpor i form av smärta och stelhet, på grund av vårt alltmer statiska arbetssätt.

Hot-Stone massage

En totalupplevelse av värme, lugn och doft!

Vid denna behandling arbetar vi med varma, mjuka lavastenar. Detta är är en mycket avslappnande och ändå djup massage med de varma lavastenarna i svepande rörelser.

Hot-Stone massage bygger på orientalisk filosofi och går tillbaka mer än 3000 år sedan då denna massagemetod användes i det antika Kina och Indien. Metoden härstammar från den kinesiska medicinen och den japanska massagen.

Hot-Stone Massage är en väldigt behaglig massagemetod som ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande. Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Det är en massagebehandling med varma, lena lavastenar tillsammans med väldoftande aroma-oljor.

Stenarna som används värms upp i vattenbad. Massagen, värmen från stenarna och oljornas dofter ger en total avslappning, ökar blod- och lymfcirkulationen, stimulerar cellförnyelsen och lindrar muskelvärk. Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi och lämpar sig bra för Dig som vill varva ner, minska stressen och återhämta Dig.

Hot-Stone massage är bra för Dig som:

  • har besvär med muskelspänningar

  • behöver varva ner/är stressad

  • har dålig blodcirkulation

  • vill ge Dig själv en total avslappning

Hot-Stone massage är inte lämpad för Dig som:

  • är gravid

  • har hjärtproblem

  • har annan typ av diagnostiserad sjukdom, ex cancer

Massage för gravida

Att vara gravid kan innebära stora förändringar i kropp och själ.
Massage under och efter graviditeten förebygger spänningar som oftast förekommer i rygg, axlar och nacke.

Det kan också vara till mycket god hjälp vid svullna ben, fötter och händer.

Det ökar cirkulationen i muskler, lymfsystem och ger en skön avslappning samt en ökning av musklernas flexibilitet.
Vi använder specialanpassade kuddar, som gör att du kan ligga bekvämt på mage eller sidan under behandlingen.

För att kunna utföra denna formen av massage krävs särskild utbildning som genomgåtts av vår certifierade hudterapeut Tove.

Så boka en tid för massage under din gravididet och låt dig och den lilla känna lugnet, behaget och avslappningen som vi åstadkommer med massagen.

Du behöver vara i v12 eller senare samt må bra fysiskt för att kunna genomgå gravid massage

Djuprengöring rygg

Ryggen kan vara svår att komma åt själv! Din rygg rengörs, följs upp med peeling/exfoliering. Beroende på din hud behöver utför jag portömning och använder lämpliga produkter för ny mjukhet och lyster, behandlar acne och förebygger.

Senaste nytt

Ögonlocksoperation blir allt vanligare

Läs om hemligheten bakom att välja rätt fillers och lär dig mer om skönhetsbehandlingar och estetik i bloggen Dr. Arvin förklarar.. Klicka här