Microneedling i Trollhättan & Uddevalla

Vad är microneedling?

Microneedling (också känt som dermapen, vilket endast är ett märke på en av många pennor som kan används) är en avancerad metod där man med hjälp av flera små sterila nålar stimulerar huden på olika sätt som t ex att öka hudens egen produktion av kollagen, öka elasticitet och lyster. Man kan med tekniken dessutom minska ärr, rynkor och slapp hud. Vi behandlar primärt ansiktet, halsen och dekollaget.

Genom att först appliciera ett specialutvecklat serum innehållandes hyaluronsyra tvingar man in näringsrika och fuktgivande ämnen in i huden på ett sätt som aldrig kan uppnås med sedvanliga ansiktsbehandlingar. Som ett tillägg kan man även beställa injektion med koncentrerad hyaluronsyra under huden innan man påbörjar behandlingen. Detta förstärker effekten och gör den mer långlivad.

Med hjälp av de små nålarna slussas aktiva ämnen ned genom de microkanaler som bildats, samtidigt som det sker en naturlig reaktion då kroppen vill reparera skadan; det är då tillväxtfaktorer frigörs och celler i huden börjar producera nytt kollagen.

Inför din behandling

När du besöker oss på Beauty at home undersöker vi alltid din hud och föreslår vad just du kan förvänta dig för resultat. Utifrån denna undersökning lägger vi upp en plan med målsättning att uppnå önskad effekt och resultat. För bästa resultat rekommenderas 3-4 behandlingar på ett år där en av behandlingarna kompletteras med tillägg av koncentrerad hyaluronsyra. Behandlar vi ärr och rynkor kan fler behandlingar behövas. En behandling tar ca 30 minuter.

Behandling med microneedling

Du kommer som inför alla andra av våra behandlingar få frågor om din eventuella sjukdomshistoria och om du genomgått andra liknande behandlingar. Din behandlar tvättar av ditt ansikte och desinficerar med sprit för att undvika infektioner. Därefter lägger man på serum och jobbar metodiskt in ämnet in i huden. Du kan förvänta dig rodnad efterföljande dagar precis som om du fått en solbränna men detta är övergående och är endast ett tecken på att vi skapat den inflammation som är önskvärt vid behandling. Efter behandling lägger vi på ytterligare ett lager serum som ska ligga på i 24 timmar.

Microneedling kan förbättra:

 • Rynkor och fina linjer
 • Acneärr
 • Upphöjda ärr
 • Pigmenteringar
 • Rosacea

BB Blow

BB Glow är en semi-permanent behandling och finns som ett tillägg till våra microneedling behandlingar. Genom att välja rätt nyans för din hud kan du efter en kur på 4-6 behandlingar slippa använda foundation dagligen. Behandlingen håller 6 månader och ger i samband med microneedling fräschare och friskare hud med ett naturligt lyster.

BB Glow behandling med Dermowhite serum från ledande koreansk tillverkare ger en omedelbar och gradvis effekt av strålande och jämnare hudton på ansikte och runt ögonen.
Effekten märks redan efter den första behandlingen, men serumet effekt förstärks i ca. två veckor. För att få en bestående effekt på upp till sex månader rekommenderas därför upprepande procedurer efter 1-2veckor. Beroende på önskat resultat och hudens acceptans rekommenderas en kur på 4-6 gånger.

Cocktail booster – RRS Hyalift 35

Detta är det nya alternativet för kunder som vill få ett naturligt och ungdomligt utseende. Hyalift innehåller resveratrol och aminosyror, vilket utöver hyaluronsyrans fuktskapande egenskaper ger ett direkt synligt resultat.

Under det yttersta hudlagret finns en hinna och under denna ligger ett tunt lager fett som skyddar musklerna. Med tiden glider fettet nedåt pga gravitation.

RRS Hyalift 35 motverkar detta, där ansiktet får ett mycket jämnare utseende än med härkomlig filler.

Det nya naturliga lyftet med RRS Hyalift 35

RRS Hyalift 35 erbjuder en absorberbar icke-tvärbunden hyaluronsyra med 21 mg i 3 ml spruta som används för att fylla ytliga rynkor.

Hur går det till?

Hyalift cocktalibooster går att beställa som tillägg vid microneedling och lämpar sig för:

• Hydrobalans & Biorevitalisering
• Anti-åldrande mesoterapi
• Ytliga rynkor
• Slapp hud
• För ansikte och kropp

Vi går mot en ny era; naturligt vacker – då man inte längre vill ha ett utseende som ser överbehandlat ut. Här passar Hyalift cocktail booster perfekt som ett komplement till din microneedling behandling

Efter din microneedling

Skydda huden efteråt. Ingen rakning eller smink efterföljande 24 timmar.

Under 48 timmar bör du undvika:

 • Solning/solarium
 • Hård fysisk träning
 • Allmänna bad
 • Andra hudvårdsbehandlingar
 • Solkrämsprodukter/brun utan sol
 • Tatuering
Senaste nytt

Trådlyft + Fettminskande injektioner = sant!

Läs om hemligheten bakom att välja rätt fillers och lär dig mer om skönhetsbehandlingar och estetik i bloggen Dr. Arvin förklarar.. Klicka här