Profhilo

Volym och elasticitet med PROFHILO

Profhilo är den första  injicerbara hyaluronsyrabaserade produkten utan bindningsmedel som stramar upp huden och motverkar slapphet.

Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA): 64 mg/2 ml. Den stärker och återfuktar huden och har dessutom remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst.

Profhilo ger utmärkta resultat när den används som enda behandling och kan också kombineras med andra estetiska behandlingar som trådlyft och fettreducerande behandlingar.

 

Så fungerar PROFHILO

Eftersom Profhilo är en stabiliserad produkt finns den kvar i huden i ungefär 28 dagar. Under tiden aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin genom långsam frisättning av HA.

Den här processen ger tydliga, positiva effekter på vävnaden. Eftersom Profhilo har den här uppstramande/lyftande effekten på vävnaden vore det fel att påstå att den bara är en hudbooster.

Det finns många egenskaper som gör Profhilo® unik i förhållande till allt annat som finns på marknaden just nu. Den innehåller inte BDDE. Den innehåller tvärbundna, värmegenererade, samverkande hybridkomplex av H-HA och L-HA.  Trots den höga halten av HA har den enligt kliniska studier låg inflammatorisk profil samtidigt som den främjar läkning. För att helt förstå det här nya konceptet inom anti-aging-medicin måste vi ta en titt på tekniken.

BAP-tekniken

BAP-tekniken används för att maximera effekten i områdena runt och under hakan. Fördelarna är:

• Noggrant utvalda injektionspunkter i ansiktet
• Produktens specifika spädningsmekanism
• 5 injektioner per sida
• Mindre smärta (långsam injektion)
• Lägre risk för blåmärken och hematom
• Färre behandlingstillfällen
• Bättre patientföljsamhet

Botox

Fördelar med PROFHILO

I Profhilo frisätts L-HA långsamt från HA-hybridkomplexen, vilket ger produkten hög biokompatibilitet eftersom de första inflammatoriska cytokinerna inte utlöses. Patientkomforten blir bättre under och efter behandlingen och huden återfuktas framför allt i epidermis (vi kallar det ”hydroeffekten”).

H-HA i Profhilo bidrar med en lyftande effekt, genom att skapa en stabil HA-arkitektur i dermis så att volymen ökar.

En annan fördel med de stabila samverkande hybridkomplexen jämfört med enbart H-HA och L-HA är de högre uttrycksnivåerna för typ I- och typ II-kollagen i fibroblasterna och typ IV- och typ VII-kollagen i keratinocyterna.

Detta ger bättre hudkvalitet och fuktbalans både i dermis och i epidermis. Dessutom produceras mer endogent HA och elastin så att huden ser yngre ut.

 

Att tänka på inför behandling med PROFHILO

  • Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen.
  • Ej ha kvissla eller finne på injektionsområdet.
  • Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
  • Ej vara gravid eller amma.

Om man äter Ibuprofen, Ipren eller liknande preparat kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.

När du söker till Beauty at Home kommer att få frågor om din eventuella sjukdomshistoria och om du genomgått andra liknande behandlingar.

Tänk igenom vad du har för frågor och vilken effekt eller resultat du är ute efter.

Anonymiserad fotografering kommer att ske innan och efter behandling och du får skriftlig information som du skall läsa och skriva under.

Behandling med PROFHILO

För bästa resultat behandlas du i två omgångar med 4 veckors mellanrum och resultatet varar mellan 8-12 månader varefter en behandling behöver upprepas.

Efter din behandling med PROFHILO kommer du att få råd för tiden närmast efteråt. Du kan känna lite obehag efter behandling och det kan uppstå en rodnad, svullnad eller blåmärke. Vanligen försvinner detta efter några dagar, upp till 1–2 veckor.

Större komplikationer är mycket ovanliga i erfarna händer men liksom alla ingrepp finns det alltid en mycket liten risk för blödning och infektion. Vi tar därför tid på oss att markera ut på ditt ansikte exakt vart vi ska spruta.

Behandlingar utförs i Trollhättan, Göteborg, Vårgårda samt Uddevalla och Vänersborg med omnejd.

Senaste nytt

Trådlyft ansiktslyft - ingreppet som lyfter och stramar upp

Läs om hemligheten safgertyjhklbakom att välja rätt fillers och lär dig mer om skönhetsbehandlingar och estetik i bloggen Dr. Arvin förklarar.. Klicka här