Trådlyft ansiktslyft – ingreppet som lyfter och stramar upp

Trådlyft ansiktslyft är här för att stanna. Nyligen intervjuades jag i dagstidningen TTELA om skönhetsbranschen och mer specifikt om trådlyft. Estetiska behandlingar som fillers och trådlyft har funnits på marknaden i ett antal år. Tack vare ständig produktutveckling har kvaliteten på materialen förbättrats. Dessutom har större medvetenhet bland kunderna bidragit till att icke-legitimerade behandlare väljs bort till förmån för legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal.

Trådlyft ansiktslyft stramar upp

Fördelarna med trådlyft ansiktslyft är många för den som vill uppnå naturliga resultat. Till skillnad från kirurgiskt ansiktslyft slipper man kniven, sövas och lång återhämtningstid. Dessutom slipper man de drastiska förändringar som oftast följer kirurgiskt ansiktslyft.

Jag brukar rekommendera trådlyft ansiktslyft för den som önskar lite större förändring än vad fillers kan erbjuda. Samtidigt undviker man svullnaden förenat med för stora mängder fillers. En kombination av måttlig mängd fillers och trådlyft ger som oftast bäst resultat. Trådarna tas upp av kroppen inom 9-10 månader och genererar kroppseget kollagen och elastin. Resultatet kan därför förväntas hålla i ca 2 år.

Trådlyft ansiktslyft

Trådlyft inte för alla

Den typiske kandidaten för trådlyft är allt emellan 30-60. Det hela beror dock snarare på hudkvalitet än ålder. För bäst resultat ska det finnas tillräckligt med elasticitet kvar i huden  för trådarna att kunna arbeta utan allt för stor påfrestning.

Lider man av inflammatoriska (reumatism) eller andra så kallade autoimmuna sjukdomar (sjukdomar där kroppens egna immunsystem orsakar överkänslighet och inflammation), finns risk att trådarna orsakar svullnad och stötts bort.

Därtill måste man förstå att trådlyft inte ersätter kirurgiskt ansiktslyft. Är man ute efter att markant ändra sitt utseende är trådlyft inte det rätta valet. Trådlyft ska snarare ses som en behandling som bromsar hudens åldrande, stramar upp trött hud och skapar lyster och elasticitet långsiktigt och med mer naturliga resultat.

Jag gör alltid en individuell bedömning och föreslår då bästa behandlingsalternativ för den enskilde kunden.

Trådlyft ansiktslyft

”Ingreppet: Lyfter ansiktet med kirurgiska trådar”

Här följer ett utdrag från artikeln i TTELA:

Det händer mycket inom skönhetsbranschen just nu. Nya alternativa metoder till plastikkirurgi börjar ta mera plats på marknaden. TTELA var med på en behandling med en av de nya metoderna – trådlyft.

Tove Wellrath Hasslebäck från Uddevalla är hudterapeut och valde att testa den nya metoden trådlyft efter en rekommendation.

Hon är på återbesök hos Arvin Yarollahi, eller doktor Arvin som han oftast kallas, vars företag Beauty at home har en lokal på en frisörsalong i Trollhättan. Det första ingreppet med trådlyft gjordes för en tid sedan och nu är hon på plats för en justering som alltid ingår.

För ett otränat öga ser hon helt naturlig ut före ingreppet och det går inte att skönja att några ingrepp har gjorts. Efteråt märks lite svullnad längs kinderna.

Lite nervös

– Första gången var jag lite nervös. Men det kändes lugnt och stabilt och det var helt smärtfritt. Det enda som märktes efter mitt första besök var lite blåmärken. Det här med säkerhet är jätteviktigt och jag känner mig trygg med doktor Arvin, förklarar Tove Wellrath Hasslebäck.

Första ingreppet tar cirka en timme och kostar från 7000 kronor. 25-30 trådar förs in under huden. Återbesöket tar kanske hälften så lång tid då cirka tio trådar används.

Tove ligger och blundar i behandlingsstolen och verkar totalt avslappnad, medan Arvin jobbar på metodiskt och lugnt med lokalbedövning och med att trä in tråden under huden.

Hulling

– Man fäster tråden med en hulling i ena änden, drar lite i tråden, och fäster genom en hulling även i andra änden. Det är ofarligt och det estetiska resultatet är enligt mig utmärkt. Jag vill framhäva det naturliga och min förhoppning är att lyfta standarden och kvaliteten. Jag jobbar tillsammans med kunden tills den är nöjd.

Trådarna lyfter huden och ökar dess elasticitet. Trådarna är biologiskt nedbrytbara och används inom kirurgin för att sy inre organ. Effekten sitter i cirka två år. Vanligt är också att andra metoder kombineras med trådlyft.

Läs hela artikeln här

Trådlyft ansiktslyft

Foto: Andreas @ aofoto.com

Senaste nytt

Ögonlocksoperation blir allt vanligare

Läs om hemligheten bakom att välja rätt fillers och lär dig mer om skönhetsbehandlingar och estetik i bloggen Dr. Arvin förklarar.. Klicka här