Trådlyft, Belkyra och Plasma Pen – plastikkirurgens mardröm

Utvecklingen går snabbt framåt inom skönhetsbranschen. Trådlyft, Belkyra och Plasma Pen är exempel på behandlingar som får plastikkirurger runt om i hela världen att skaka. Billigare, snabbare och med fantastiska resultat för den som vill slippa bli sövd eller lägga sig under kniven! Mardrömmen (för plastikkirurgerna) är besannad!

Den som en gång genomgått ett plastikkirurgiskt ingrepp vet att det innebär mycket förberedelse, man sövs, opereras och står sedan inför en relativt sett lång och smärtsam återhämtning. Så fort man söver någon eller skär någon med en kniv händer saker i kroppen. Efter kirurgi, oavsett vad man opererar, ska man förvänta sig mycket svullnad, blåmärken och sårläkning upp mot 3 veckor. Dessutom ökar risken för komplikationer som hudinfektioner desto mer man skär. Därav kommer det välkända begreppet “oskuret är bäst”.

Det är därför glädjande (även för en ortopedkirurg som mig själv) att utvecklingen går mot behandlingsalternativ som innebär mindre skärande. Inte bara för kroppen utan också för plånboken. För operation kostar pengar. Mycket pengar.

Det handlar om det lilla

Enligt min bedömning är vi bara i startgroparna vad gäller den medicintekniska utvecklingen. Vi går mer mot så kallade mini-invasiva ingrepp. Målet är att åstadkomma så goda resultat som möjligt med så små ingrepp det bara går. Faktum är att vi idag kan föra in trådar under huden via små instickshål och sedan skapa lyft och ökad elasticitet. Resultaten ser och känner kunderna direkt. Detta var otänkbart bara för 10-15 år sedan. Nu slipper man fundera på om man ska betala 50 000+ för ett ansiktslyft när man egentligen bara vill strama åt ansiktet lite grann. Många är nämligen nöjda med sina utseenden men hade bara önskat komma åt det där lilla som hänger, som får en att se trött och sliten ut. Få tänker att man vill se 20 år ut igen. De flesta nöjer sig om man bara kan dra av några år.

Trådlyft med mono trådar haka

Trådlyft, Belkyra och Plasma pen

Plastikkirurger gör enastående jobb, det kan vi inte ta ifrån dom. Och det finns skönhetsingrepp som de sannolikt aldrig kommer att tas ifrån. Men inom området föryngra och försköna, framförallt i ansiktsregionen, så har konkurrensen ökat. Några andra exempel är behandling för dubbelhakor och tunga ögonlock. Förr var kirurgi enda alternativet. Nu finns Belkyra och Plasma pen. Därmed kan en stor del av dom som tidigare hade fått genomgå operation slippa kirurgi. Belkyra är en injektion som smälter bort fettet under hakan och Plasma pen bränner ytligt på huden och drar samman huden och därmed minskar överskottshud. Fantastiskt. Båda behandlingarna, liksom trådlyft tar mindre än 1 timma och man kommer hem efter behandlingen och kan mer eller mindre fortsätta med sina dagliga sysslor.

Många som genomgått dessa behandlingar vet precis vad jag talar om. Samtidigt finns kunder därute som inte får det resultat de förväntade sig med dessa behandlingar. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Man ska välja sina kunder rätt. Alla lämpar sig inte för mini-invasiva ingrepp. Det händer för ofta att behandlare av ekonomiska skäl ändå behandlar. Och då blir resultatet inte bra! Därtill är det viktigt att förstå att det kan krävas upprepade behandlingar att nå resultat. Därför måste man som behandlare vara tydlig med hur många omgångar som krävs för bästa resultat. På min klinik tar vi betalt utifrån resultat. Framförallt när det kommer till behandlingar med Plasma Pen. Priset du betalar är för ett resultat, inte per behandling. På så vis är alla parter inställda på vad som förväntas för pengarna man lägger på behandlingen!

Senaste nytt

Ögonlocksoperation blir allt vanligare

Läs om hemligheten bakom att välja rätt fillers och lär dig mer om skönhetsbehandlingar och estetik i bloggen Dr. Arvin förklarar.. Klicka här