Fillers läppar – Undvik ankläppar och korvläppar

Den absolut vanligaste farhågan bland kunder som vill ha fillers i läppar är den fruktade ank- eller korvläppen. Detta är den vanligaste konsekvensen av för mycket eller felaktigt lagd fillers. Jag lägger en hel del tid på att förklara för mina kunder varför dessa uppkommer och hur man undviker dem.

Samtidigt är jag väldigt noga med att välja ut rätt person för behandling med fillers i läppar. Jag tackar snällt men vänligt också nej till kunder regelbundet som har orealistiska önskemål.

Fillers är till för att framhäva naturliga former, inte ändra på dom. Proportioner måste bibehållas och mängden avgöras utifrån individuella förutsättningar. Alla är olika och behöver olika strategier för att nå perfektion. Därför behöver man ha flera olika verktyg i sin verktygslåda som behandlare. Själv använder jag alltid Stylage för fillers i läppar. Detta är den senaste produkten på marknaden och har visat sig ha egenskaper som bland annat minskar svullnad.

Fillers i läppar – Dags att vända trenden

Det har inte undgått någon att nyttjandet av fillers och botox ökat markant under de senaste åren. Tyvärr ser vi allt för ofta exempel i sociala medier på läppar där man överbehandlat.

Min målsättning är därför att försöka vända på denna trend genom att göra kunden medveten om konsekvenserna av för mycket fillers i läppar.

Efterfråga alltid en plan

Din behandlare måste alltid ha en plan innan hen sätter nålen mot dina läppar. Denna plan utarbetas alltid i en dialog med kunden. Efterfråga därför alltid vad denna plan är. Har man tagit hänsyn till dina naturliga proportioner? Tänker man sig att du behöver definition, volym eller både och? Varför och vad tänker man sig behöver framhävas och hur tänker man gå tillväga? Får du en uppföljning för att utvärdera resultatet? Om det är första gången, har man tänkt att använda hela sprutan eller behandla dig i flera steg?

Fyra åtgärder din behandlare ska tänka på vid fillers läppar:

1) Undersöka, förklara och presentera en plan i dialog med Dig

2) Ta hänsyn till Dina naturliga proportioner och förutsättningar

3) Alltid ta hänsyn till kontur lika väl som volym

4) Inte lägga allt samtidigt – uppföljning efter 1-2 veckor för att utvärdera och komplettera vid behov

Fillers i läppar utfört av Dr Arvin
Fillers läppar utfört av Dr Arvin

Det finns många duktiga behandlare därute. Men det finns också de som gillar att ta genvägar för att få in så många kunder på minsta möjliga tid. Men för att nå resultat som Du förtjänar behöver din behandlare därför ge dig adekvat med tid och vara mycket noggrann. Vi har alla ett ansvar att inte sätta felaktiga ideal i samhället. Se därför till att inte acceptera annat än ett naturligt och vackert resultat. Du förtjänar det!

Dr Arvin

Senaste nytt

Ögonlocksoperation blir allt vanligare

Läs om hemligheten bakom att välja rätt fillers och lär dig mer om skönhetsbehandlingar och estetik i bloggen Dr. Arvin förklarar.. Klicka här